Invigning av Noblaskolan Nya Hovås F-5

Idag invigdes Noblaskolan Nya Hovås nya byggnad för årskurserna F-5 med pompa och ståt. Elever och personal har varit på plats i sina nya lokaler sedan några veckor tillbaka men i veckan var det dags för den officiella invigningen.

Ballonger från Noblaskolan Nya Hovås invigning.

I det nybyggda huset håller skolans förskoleklasser och årskurs 1-5 till. Skolan är byggd med rörelserikedom i fokus. På skolans tak finns en skolgård med bland annat kullar, studsmattor och hinderbanor.

Under dagen har eleverna fått ansiktsmålningar och fina färger i håret av elever på Drottning Blankas Gymnasieskola Gårda. Det bjöds även på popcorn, sång och tal.

Noblaskolan Nya Hovås invigning på skolgården.

– Äntligen står vi här i våra nya lokaler för att ge er elever de bästa förutsättningarna. Äntligen står vi här med alla superelever som fyller oss med så mycket glädje varje dag, sa Veronica Elofsson, biträdande rektor för F-5, under invigningen.

Även Noblaskolans utbildningsdirektör Eva-Lotte Stavle var på plats för att delta i invigningen.

– Tack till alla fantastiska medarbetare som är här och bidrar till detta, vi är så tacksamma att ni finns, sa Eva-Lotte innan hon lämnade över ordet till AcadeMedias VD Marcus Strömberg.

– En skola är inte vilket hus som helst. På en skola tillbringar man väldigt mycket av sin vakna tid och tänk att ni får vara på en skola som är så fin som den här. En skola är ingenting utan er elever! Jag vill också säga ett jättestort tack till alla er som jobbar här, för ert engagemang och för att ni har kämpat så mycket för att göra den här skolan bra, sa Marcus innan det var dags att klippa bandet med hjälp av fyra elever.

AcadeMedias VD Marcus Strömberg håller tal under Noblaskolan Nya Hovås invigning.

Vi är väldigt glada och stolta över vår nya byggnad för våra F-5-elever som nu gör Noblaskolan Nya Hovås komplett från förskola till årskurs 9. Här ger vi eleverna de bästa förutsättningarna för utveckling och utbildning.