Läs om vår hantering av Covid-19.

Om Noblaskolan Saltsjö-Boo

På Noblaskolan Saltsjö-Boo arbetar vi utifrån vår vision: engagemang, glädje och lärande – i trygg miljö.

På Noblaskolan Saltsjö-Boo går elever från förskolan upp till årskurs 9. Vi har idag cirka 100 barn på förskolan och 880 elever i grundskolan. Att vi får möjlighet att följa barnen från att de är små fram till att de slutar grundskolan ser vi inte bara som ett privilegium – vi tror även att det ger eleverna en trygg grund och en fin start i kunskapsutvecklingen.

En friskola i Saltsjö-Boo

Vår förskola och skola ligger i natursköna Tollare i Saltsjö-Boo, Nacka. Skolgården ligger inbäddad mellan byggnaderna, är anpassad efter naturen och inbjuder till aktiv lek. Vi har tillgång till såväl fotbollsplan samt Tollare bollhall, där all inomhusundervisning i idrott bedrivs.

Fördelarna med Noblaskolan

En skola med höga ambitioner

I våra elever finns allt som krävs för att lyckas. Vår uppgift är att locka fram det. När vi utmanar, stöttar och ställer krav ser vi tydliga resultat och höga meritvärden.

Vi följer Noblakoden

Vi vet att struktur är mer än ordningsregler. Därför har vi skapat Noblakoden – ett gemensamt förhållningssätt kring lektionsstruktur, ordning, mentorsrollen och andra saker som är viktiga för en bra skolmiljö.

Tydligt ledarskap

På Noblaskolan Saltsjö-Boo har vi en hög andel behöriga lärare och pedagoger. Vi har engagemang och glädje i lärandet, och ett ständigt fokus på att hjälpa alla att nå sin fulla potential.

Skolmaten på Noblaskolan Saltsjö-Boo

Maten på skolan är i en klass för sig och något vi är mycket stolta över. Vi vill att alla barn och elever på skolan ska få näringsrik och god skollunch, så att dagen och prestationen blir så bra som möjligt. Här kan du läsa mer om skolmaten på vår skola.

Kommunikation mellan skola och vårdnadshavare

Vi använder oss av plattformen Schoolsoft för att skicka ut information mellan skola, elever och vårdnadshavare. Här finner du schema, matsedel, lärarnas kontaktinformation, sjukanmälan och viktiga dokument och blanketter.

Sök till vår skola

Här hittar du information om hur du ställer ditt barn i kö hos oss, samt hur antagningsprocessen på Noblaskolan Saltsjö-Boo går till.

Vill du veta mer om Noblaskolan Saltsjö-Boo?

Du är varmt välkommen att besöka oss för att få en känsla för skolan och vårt arbetssätt.

Kvalitetsrapport

Här kan du läsa vår kvalitetsrapport för läsåret 2019/2020. Eftersom vi bytte namn till Noblaskolan först under hösten 2020 har skolan sitt gamla Pysslingen-namn i rapporten.