×
 

Hoppa till innehållet

Om Noblaskolan Lännersta

På Noblaskolan Lännersta har vi sedan 1998 arbetat med övertygelsen om att elever som utmanas når längre.

Förskola upp till årskurs 6

Vi ser det som en ynnest att få följa våra elever från förskola till årskurs 6 och har som vision att alla ska mötas med respekt, utvecklas som personer och nå sitt fulla värde i både självkänsla och resultat.

Vår skola ligger i ett villaområde i Saltsjö-Boo i Nacka nära skog och natur. Här går cirka 70 barn på förskolan och 300 elever i grundskolan. I vårt kök lagas skolmaten från grunden av våra utbildade, kunniga kockar med mångårig erfarenhet. Vi arbetar alltid med färska råvaror och prioriterar ekologiskt.

Fördelarna med Noblaskolan

 • En skola med höga ambitioner

  Det är viktigt att varje elev får möta engagerade lärare med goda kunskaper, inspirerande lärandesätt och hög undervisningskvalitet. Därför ser vi till att jobba med behöriga lärare redan från år 1.

  En äldre elev sitter vid ett bord i sitt klassrum och ler in i kameran.
 • Vi följer Noblakoden

  Vi vet att struktur är mer än ordningsregler. Därför har vi skapat Noblakoden – ett gemensamt förhållningssätt kring lektionsstruktur, ordning, mentorsrollen och andra saker som är viktiga för en bra skolmiljö.

  Elever står framme vid tavlan i ett klassrum och löser ett matteproblem.
 • Tydligt ledarskap

  En av nycklarna till framgångsrik utbildning är ett medvetet och tydligt ledarskap. Vi är omsorgsfulla i ledarskapet på alla nivåer; från lärarens ledarskap i klassrummet till rektors ledarskap för hela skolan.

  En lärare på Noblaskolan sitter på huk vid ett bord med tre elever och pratar med dem.

Vi utmanar, stöttar och ställer krav i grundskolan

På Noblaskolan Lännersta tror vi på att utmana, stötta och ställa krav på våra elever för att på bästa sätt bygga deras akademiska självförtroende. Vi vet att våra elever har allt inom sig som krävs för att lyckas och att det är vår uppgift att locka fram det. Vår vision är därför att alla elever ska ges förutsättningar att nå sin fulla potential.

Behöriga pedagoger tar undervisningen till nästa nivå

En sådan förutsättning är att varje elev ska få möta engagerade lärare och pedagoger med goda ämneskunskaper. På Noblaskolan Lännersta jobbar vi därför med ämneslärare redan från år 1. Hos oss är de allra flesta lärarna behöriga med lärarexamen och all undervisning, utan undantag, ansvaras av behörig pedagog. För att vidareutveckla och förstärka all undervisning i både förskola, fritids och grundskola, träffas lärarna regelbundet i ämnesmöten där de tillsammans diskuterar sätt att ta undervisningen till nästa nivå. Vi har även tydligt fokus på vår elevhälsa för barnens bästa. På det sättet möts våra elever av en stimulerande och lustfylld undervisning – varje dag, varje lektion.

Kommunikation mellan skola och vårdnadshavare

Vi använder oss av plattformen Schoolsoft för att skicka ut information mellan skola, elever och vårdnadshavare. Här finner du schema, matsedel, lärarnas kontaktinformation, sjukanmälan och viktiga dokument och blanketter. Är det någon information du saknar kan du ta en titt bland våra vanliga frågor. Självklart går det även bra att kontakta oss.

Två elever på Noblaskolan som sitter och studerar i ett klassrum, den ena får hjälp av läraren.

Ta en rundtur i våra lokaler

Du har redan nu möjlighet att se våra lokaler och hur vi har det på skolan. Ta gärna en tur!

Vill du veta mer om Noblaskolan Lännersta?

Du är varmt välkommen att besöka oss för att få en känsla för skolan och vårt arbetssätt.