Antagningsprocessen på Noblaskolan Lännersta

Vi är väldigt glada över att du är intresserad av Noblaskolan Lännersta! Här kan du läsa om våra antagningsrutiner och hitta svar på några av de vanligaste frågorna.

Ställ ditt barn i kö till Noblaskolan Lännersta

Nedan kan du läsa mer om våra antagningsrutiner och hur processen ser ut både för förskola och grundskola. Genom att klicka på knappen nedan kommer du vidare till köanmälan.

Innan du söker till skolan kan det vara en bra idé att läsa lite mer om oss och hur vi jobbar på Noblaskolan Lännersta. Det kan du göra här!

Besök oss på öppet hus eller gå på någon av våra visningar för att få en uppfattning om hur förskolan eller skolan fungerar.

När du känner dig redo kan du ansöka till vår skola genom att klicka här.

Inför skolvalsperioden kontaktar vi er via e-post enligt turordning i vår kö för erbjudande om plats. När vårdnadshavare tackat ja görs ansökan i skolvalet till vår skola via din personliga sida i Nacka kommuns e-tjänst Nacka24.

Ställ ditt barn i kö

Vanliga frågor och svar om antagningsrutiner på Noblaskolan Lännersta

Hur går urvalet till?

Noblaskolan tillämpar urval baserat på organisatoriskt samband, ködagar, kvot för nyanlända och syskonförtur.

Har Noblaskolan syskonförtur?

Barn som har syskon som går på skolan under ansökningen har förtur och kan börja på skolan i mån av plats. Detta gäller om ansökan är till förskoleklassen eller grundskolan.