Vanliga frågor

Vi har samlat våra vanligaste frågor och svar för att göra det enklare för dig som vårdnadshavare att hitta rätt information.

Vanliga frågor

Får jag busskort av skolan?

För att en elev i förskoleklass och grundskola ska ha rätt till kostnadsfri skolbiljett/SL-kort ska båda punkterna nedan vara uppfyllda:

• Skolplacering

Eleven ska vara inskriven i sin närmaste skola, räknat från barnets folkbokföringsadress.

• Avstånd mellan hem och skola

Gångavståndet (på belysta och vinterunderhållna gångvägar) mellan elevens folkbokföringsadress och skolan där eleven är placerad ska vara längre än:

– 2 kilometer (förskoleklass och årskurs 1–2)

– 3 kilometer (årskurs 3–6)

Får man komma på visning?

Det går bra att boka en privat visning av skolan. Prata med administratören om du är intresserad, du hittar kontaktuppgifter under Kontakt-sidan.

Kösystem

Vilken plats har vi i kön?

Tyvärr kan vi inte svara på specifika fall då det beror på hur många som tackar ja till sin erbjudna plats och hur många barn som tas in i varje klass. Kontakta skolans administratör för mer information.

Telefonnummer till fritids?

Skola och fritids Förskoleklass–år 1
08- 556 146 35

Skola och fritids år 2–3

Skola och klubben år4–5

Hur säger jag upp fritids för mitt barn?

Fritidsplats avslutas den 30 juni det år ditt barn fyller 10 år. Vill ni avsluta platsen tidigare görs uppsägning via din sida på Nacka.24. Plats på fritidsklubben avslutas via mail till lannersta@noblaskolan.se. Uppsägningstiden är en månad.

Varför ska jag välja skolan åt mitt barn?

På Noblaskolan Lännersta tror vi på att utmana, stötta och ställa krav på våra elever för att på bästa sätt bygga deras akademiska självförtroende. Vi vet att våra elever har allt inom sig som krävs för att lyckas och att det är vår uppgift att locka fram det. Vår vision är därför att alla elever ska ges förutsättningar att nå sin fulla potential.

Vad har skolan för profil?

”Ett lärande i världsklass”
Ansvar, fokus och samarbete är viktiga ledord i vår dagliga verksamhet och vår ämnesbehörighet bland lärare på skolan är hög.

Hittar du inte det du söker?
Kontakta oss så hjälper vi dig