Läs om vår hantering av Covid-19.

Noblaskolan Sundbybergs grundskola

Vi erbjuder förskoleklass och årskurs 1–9.

På Noblaskolan Sundbyberg möts våra elever av välutbildad personal som har ett äkta engagemang för barn och ungdomar. Vi har en hög kravnivå och vi vill stimulera varje elev till att göra det bästa av sina förutsättningar. Här ska alla elever få möjlighet att växa, både kunskapsmässigt och som människor. Vår vision är att bli det självklara valet av skola för elever och dig som förälder i Sundbyberg med omnejd.

En skola med goda akademiska resultat

Vi litar på att våra elever kommer till skolan med ambitionen att varje dag göra sitt bästa för sin utveckling. I vårt kvalitetsarbete satsar vi på en skolgång för elevernas skull. Det gör vi genom att utmana, stötta och ställa krav – både på våra elever och lärare. Vi tror att alla elever har möjlighet att forma framtiden på sitt sätt, bara de får rätt förutsättningar att jobba med.

Vår undervisning och läroplan

Vi utgår från Skolverkets läroplan Lgr11, där vi applicerar tydliga strukturer och höga akademiska nivåer som utmanar våra elever. Våra lärare är med dem hela vägen för att de ska vara nöjda med sina resultat och den utvecklingsbana de följer. Vi arbetar även med en stark elevhälsa, vilket är en trygghet för våra elever om de behöver extra stöd eller hjälp. Vi tror på att alla kan.

Digitala verktyg – en viktig del av grundskolan

Idag är IT en naturlig del av vardagen och vi på Noblaskolan Sundbyberg är måna om att våra elever ska ha redskapen som behövs för att hantera olika digitala verktyg och den stora mängd informationskanaler som finns tillgänglig. Det är även viktigt att eleverna lär sig källkritik och att hantera större textmängder i läromedel och på Internet. Vi ser det som ett bra sätt att praktiskt arbeta med teknik, programmering och att applicera kunskaper i matematik och fysik. Vår ambition är att alla barn från förskolan till årskurs 9 ska få öva på att hantera digitala verktyg och teknik på rätt sätt.

Kommunikation mellan skola och hem

Du som förälder kan följa ditt barns utveckling i det digitala systemet SchoolSoft. Där hittar du också allt från läxor, studieplaner, uppgifter och annan viktig information från skolledningen. Som en hjälp till att alla våra elever ska nå målen i läroplanen har vi schemalagda studiestugor. Där har de möjlighet att arbeta med uppgifter de inte är klara med. Vi anordnar även lovskola flera gånger under läsåret.

Ställ ditt barn i kö hos oss