Läs om vår hantering av Covid-19.

Maten på Noblaskolan Sundbyberg

På Noblaskolan Sundbyberg satsar vi på att servera näringsrik och god mat i vår egen matsal.

Bra mat för bättre resultat

På Noblaskolan vet vi att bra matvanor är en förutsättning för att varje elev ska må bra, utvecklas och orka gå i skolan. Elever som äter en tillräcklig lunch orkar koncentrera sig under lektionerna och har därför bättre förutsättningar att prestera bra i skolan.

Vi satsar på skolmaten

2019 bestämde vi oss för att göra en storsatsning för att förbättra skolmaten och matsalen. Vi utgick från synpunkter och kommentarer från barnen och elevernas matråd och tillsammans med leverantören Incontro påbörjades ett omfattande projekt för att utveckla både menyn och matsalen.

På Noblaskolan Sundbyberg serverar vi dagligen en vällagad ordinarie huvudrätt och ett gott och hållbart alternativ i vår Green Corner-buffé. Vi har förstärkt salladsbuffén och satsat på en variation av rena grönsaker, mixade sallader, bönor och baljväxter samt trevliga dressingar.

Vi vet att stämning och miljö har stor betydelse för matupplevelsen och har därför även gjort en ordentlig satsning på vår matsal. Vi har renoverat och köpt in nya möbler för att skapa en miljö att trivas i. Vi hoppas och tror att detta kommer stärka våra elever både under skoldagen och hemma.

Matsedel och specialkost

Du som är elev på skolan hittar veckans matsedel i Schoolsoft. Här kan du även anmäla specialkost.