×
 

Om Noblaskolan Solna

Hos oss på Noblaskolan Solna får eleverna lärarledd kvalitativ undervisning med några av Sveriges bästa lärare. Vi tror på allas förmåga och har höga förväntningar på våra elever. Vi är därför måna om att alla elever ska göra sitt bästa och visa hög studieambition.

Det här är Noblaskolan Solna

Noblaskolan Solna startade i liten skala under namnet Alfaskolan, hösten 1999. Idag går det cirka 400 elever på skolan och vi har verksamhet från förskoleklass upp till årskurs 9. Skolan karaktäriseras av en lugn miljö och ligger i Frösunda, alldeles intill en vacker äppelträdgård och med närhet till Hagaparken. Vi bedriver grundskola från förskoleklass till årskurs 9, med egen skolrestaurang där vi serverar god och hälsosam skolmat till våra elever. Skolans fritidshem ligger i en ljus och fin K-märkt byggnad.

Fördelarna med Noblaskolan

En skola med höga ambitioner

Vi på Noblaskolan Solna har under många år haft studieresultat som är bland de högsta i landet, för att vi tar utbildning på allvar genom att ha höga förväntningar och motivera eleverna hela vägen fram till mål.

Vi följer Noblakoden

Vi vet att struktur är mer än ordningsregler. Därför har vi skapat Noblakoden – ett gemensamt förhållningssätt kring lektionsstruktur, ordning, mentorsrollen och andra saker som är viktiga för en bra skolmiljö.

Tydligt ledarskap

En av nycklarna till framgångsrik utbildning är ett medvetet och tydligt ledarskap. Vi är omsorgsfulla i ledarskapet på alla nivåer; från lärarens ledarskap i klassrummet till rektors ledarskap för hela skolan.
Pedagog sitter på huk mellan två elever och pratar med en av dem

Kommunikation mellan skola och vårdnadshavare

Vi använder oss av plattformen Schoolsoft för att skicka ut information mellan skola, elever och vårdnadshavare. Här finner du schema, matsedel, lärarnas kontaktinformation, sjukanmälan och viktiga dokument och blanketter. Om du undrar över något, titta under vanliga frågor. Självklart går det även bra att kontakta oss.

Sök till vår skola

Här hittar du information om hur du ställer ditt barn i kö hos oss, samt hur antagningsprocessen på Noblaskolan Solna går till.

Ta en rundtur i våra lokaler

Du har redan nu möjlighet att se våra lokaler och hur vi har det på skolan. Ta gärna en tur!