Hej rektor Joakim!

Vi säger hej till Joakim Lindberg som är rektor på Noblaskolan Solna. Han har jobbat inom skolans värld sedan 2007 och varit skolledare i snart 10 år. Joakim började på Noblaskolan Solna 2015 som biträdande rektor och tog över som rektor 2020.

Bild på Noblaskolan Solnas rektor Joakim Lindberg

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att jag får vara med och påverka framtiden och hjälpa barn och elever att växa och utvecklas. Att jag möter så många fantastiska elever och kollegor varje dag är en extra bonus.

Vad är det bästa med Noblaskolan?

Noblaskolan är en skola med rätt fokus. Vi krånglar inte till det utan försöker hela tiden bedriva undervisning av hög kvalitet som vi vet är effektiv tack vare vetenskap och beprövad erfarenhet.

Vad är viktigt för att barnen och eleverna ska få en bra skolgång?

Alla elever behöver trygghet och goda relationer med deras pedagoger som utmanar dem på rätt nivå och med högt ställda förväntningar.

Vad får barnen och eleverna ut av att gå på just Noblaskolan?

Att kunskap är viktigt och att alla kan nå långt med stöd, ansträngning och utmaningar.

Vad är du extra stolt över på din skola?

Att vi år efter år levererar höga resultat och att vi har en förmåga att hjälpa alla elever att utvecklas mot deras potential. 

Vad är ditt bästa tips till vårdnadshavare inför skolvalet?

Läs på om skolor och ta reda på vad just ditt barn behöver. Letar du en stabil skola med höga ambitioner och ett tydligt fokus på kunskap så är vi skolan för ditt barn.