×
 

Hoppa till innehållet

Maten på Noblaskolan Solna

I vårt kök lagas maten från grunden av utbildade kockar med mångårig erfarenhet. Stefan Kvarnback som driver skolans restaurang tillsammans med Mohammed, Ernad och Sakhawat, är stolta över att varje dag få servera god och näringsrik mat till våra elever.

Bra mat för bättre resultat

På Noblaskolan vet vi att bra matvanor är en förutsättning för att varje elev ska må bra, utvecklas och orka gå i skolan. Elever som äter en tillräcklig lunch orkar koncentrera sig under lektionerna och har därför bättre förutsättningar att prestera bra i skolan.

Mat lagat från grunden i skolans egna kök

På Noblaskolan Solna har vi en egen restaurang med engagerade kockar och köksbiträden. Maten tillagas från grunden och vi ser till att undvika halvfabrikat, onödiga tillsatser och socker i maten. Vårt mål är att eleverna ska få uppleva olika maträtter och smakupplevelser. Därför uppmuntrar vi barnen till att våga smaka nya rätter och att alltid äta någon av de sallader som erbjuds.

Matsedel och specialkost

Du som är elev på skolan hittar veckans matsedel i Schoolsoft. Här kan du även anmäla specialkost.

Noblaskolans kock står i köket och skär bröd, ler in i kameran.