Noblaskolan Solnas grundskola

Vi erbjuder förskoleklass och årskurser 1–9.

Vi på Noblaskolan Solna är en friskola och hette tidigare Alfaskolan. Vi har en hög ambitionsnivå där vi vill stimulera varje elev till att göra det bästa av sina förutsättningar. Här erbjuds våra elever undervisning med några av Sveriges bästa lärare och ändamålsenliga ämnessalar. Vår skolmiljö är lugn och harmonisk med akvarier på ett flertal ställen och klassisk musik spelandes i entréhallen.

Vår värdegrund på Noblaskolan Solna

Vår värdegrund sammanfattar allt vi tror på och gör genom orden skarp hjärna, varmt hjärta, rena händer. Vi arbetar tätt med vår elevhälsa och värdeorden genomsyrar vår utbildning.

Skarp hjärna: grundskolans undervisning

I våra elever finns allt som krävs för att lyckas. Vår uppgift är att locka fram det. Det gör vi genom att utmana, stötta och ställa krav – både på våra elever och lärare. All undervisning genomförs med tydliga mål och syften samt med ett tydligt ledarskap. Det är viktigt för oss att våra elever får utmaningar och stimulans på sin nivå, även högpresterande och särbegåvade elever. Vi på Noblaskolan Solna finns för att vi vill ge våra elever de bästa tänkbara förutsättningarna för akademisk utveckling.

Varmt hjärta: lärare och elever på Noblaskolan

Vår skola är en del av AcadeMedia skolor, som grundas och genomsyras av omtanke, respekt och empati. Goda relationer är något vi prioriterar och det är en självklarhet för oss att alltid ta oss tid för våra elever och dig som förälder på Noblaskolan Solna. Vi anser att det är allas ansvar att efterleva våra värderingar och tillsammans forma våra barn och elever till ansvarstagande samhällsmedborgare. På vår skola sätter vi tydliga gränser och vi tror att ordning och reda är en förutsättning för kreativitet.

Rena händer: vår plan mot diskriminering

På Noblaskolan Solna förväntar vi oss att alla tar ett moraliskt ansvar. Vår personal agerar som goda förebilder och bemöter kompromisslöst elever med respekt, vilket främjar lärande och emotionell utveckling. Vi tar avstånd från alla former av kränkande behandling och agerar kraftfullt om sådant skulle äga rum. Vår plan mot diskriminering och kränkande behandling beskriver både hur vi arbetar förebyggande och hur vi agerar om någon form av kränkning skulle uppstå.

Vi är en avgiftsfri skola

Noblaskolan Solna är en friskola utan avgift för att alla barn har rätt att gå i en kvalitativ svensk skola. Vill du ansöka till oss är det bra att ställa ditt barn i kö tidigt, då vi är en populär skola. Läs om våra antagningsrutiner här.

Ställ ditt barn i kö hos oss