Vanliga frågor

Vi har samlat våra vanligaste frågor och svar för att göra det enklare för dig som vårdnadshavare att hitta rätt information.

Vanliga frågor

Får man komma på visning?

Det går bra att boka en privat visning av skolan. Prata med administratören om du är intresserad, du hittar kontaktuppgifter under Kontakt-sidan.

Får jag busskort av skolan?

Du måste bo 6 km från skolan. Busskort erbjuds till barn som har långt till skolan av hemkommunen. Läs mer på din kommuns hemsida.

Kösystem

Vilken plats har vi i kön?

Tyvärr kan vi inte svara på specifika fall då det beror på hur många som tackar ja till sin erbjudna plats och hur många barn som tas in i varje klass. Kontakta skolans administratör för mer information.

Varför har barn från Kadetten förtur till Noblaskolans förskoleklass?

När Noblaskolan Solna, tidigare Alfaskolan, startade sin verksamhet år 1999 var syftet att erbjuda en sammanhållen skolgång från förskola till genomgången grundskola. De första åren fanns både förskolan och skolan i Alfaskolans lokaler. När Alfaskolans grundskola växte flyttade förskolan till nuvarande Kadettens lokaler. Alfaskolan och Kadetten blev två separata enheter. Tanken med att erbjuda våra barn en sammanhållen skolgång finns dock kvar. Därför erbjuds alla Kadettenbarn förtur, efter syskonförturen, till en plats i Noblaskolans förskoleklass.

Hur länge måste man stå i kö för att få en plats på skolan?

Vi får många frågor om vår kö, och det är förstås glädjande att intresset för skolan är stort. För närvarande har vi över 2000 barn i kön. De flesta sökanden är till förskoleklass. Det finns inget exakt svar på hur länge man behöver stå i kö för att erbjudas en plats. När en elev slutar erbjuder vi i turordning, efter våra köregler, det barn som står först i kön plats.

Vem ska jag kontakta för byte av skola?

Kontakta rektor Joakim Lindberg på telefonnummer: 08-402 38 43

Mailadress: joakim.lindberg@noblaskolan.se

Alternativt kontakta administratören Åsa Svalänge Lantz på telefonnummer: 08-402 38 40.

Mailadress: saltsjoboo@noblaskolan.se

Varför ska jag välja skolan åt mitt barn?

Vi har under många år haft studieresultat som är bland de högsta i landet. För läsåret 19/20 var avgångselevernas meritvärde dessutom de högsta vi någonsin haft. Vi tar utbildning på allvar genom att ha höga förväntningar och motivera eleverna hela vägen fram till mål.

Lagas maten på skolan?

Vi kör skolmat i egen regi. Stefan Kvarnback driver restaurangen tillsammans med Mohammed, Emma och Omar.

Vad har skolan för profil?

På Noblaskolan genomförs varje lektion med tydliga mål och syften. Vi tror på goda prestationer, flit, läxor, en viss mängd utantillkunskaper, utmaningar och att tidigt arbeta med abstrakta naturvetenskapliga och matematiska begrepp. Det skapar lust och arbetsglädje, varje dag, varje lektion.

Hittar du inte det du söker?
Kontakta oss så hjälper vi dig