Antagningsprocessen på Noblaskolan Rönninge

Vad roligt att du är intresserad av Noblaskolan Rönninge! Här kan du läsa om våra antagningsrutiner och hitta svar på några av de vanligaste frågorna om antagningsprocessen.

Ställ ditt barn i kö till Noblaskolan Rönninge

Här kan du känna dig trygg med att ditt barn får en bra och utvecklande skolgång i en trygg och hälsosam miljö. Om du önskar att ditt barn ska börja i vår förskola alternativt grundskola ställer du dig i kö via Salems kommun. Tryck på knappen nedan för att komma till ansökan.

Innan du söker till skolan kan det vara en bra idé att läsa lite mer om oss och hur vi jobbar på Noblaskolan Rönninge. Det kan du göra här!

Besök oss på öppet hus eller gå på någon av våra visningar för att få en uppfattning om hur skolan fungerar.

När du känner dig redo är du välkommen att ansöka till vår skola via Salems kommun här.

Vi återkommer med erbjudande om plats, som du sedan får tacka ja till. Kom ihåg att du måste tacka ja inom en viss tid för att få platsen. Har du funderingar kan du läsa mer under våra vanliga frågor.

Vanliga frågor och svar om antagningsrutiner på Noblaskolan Rönninge

Vi följer riktlinjer för vår elevrekrytering och köhantering. Detta gäller för samtliga Noblaskolor.

Hur går urvalet till?

Noblaskolan tillämpar urval baserat på organisatoriskt samband, ködagar, kvot för nyanlända och syskonförtur.

Har Noblaskolan syskonförtur?

Barn som har syskon som går på skolan under ansökningen har förtur och kan börja på skolan i mån av plats. Detta gäller om ansökan är till förskoleklassen eller grundskolan.