Antagningsprocessen på Noblaskolan Täby

Vad roligt att du är intresserad av Noblaskolan Täby! Här kan du läsa om våra antagningsrutiner och hitta svar på några av de vanligaste frågorna om antagningsprocessen.

Ställ ditt barn i kö till Noblaskolan Täby

Nedanför hittar du länken till vårt ansökningsformulär. Klicka på länken för att ställa ditt barn i kö till skolan. Nedan kan du även läsa mer om våra antagningsrutiner och hur processen ser ut.

Ansökan om fritidsplats görs via Täby kommun.

Innan du söker till skolan kan det vara en bra idé att läsa lite mer om oss och hur vi jobbar på Noblaskolan Täby. Det kan du göra här!

Besök oss på öppet hus eller gå på någon av våra visningar för att få en uppfattning om hur skolan fungerar.

När du känner dig redo fyller du i vårt ansökningsformulär. Skicka in det för att ansöka till skolan.

Vi återkommer med erbjudande om plats, som du sedan får tacka ja till. Kom ihåg att du måste tacka ja inom en viss tid för att få platsen. Har du funderingar kan du läsa mer under våra vanliga frågor.

Ställ ditt barn i kö

Vanliga frågor och svar om antagningsrutiner på Noblaskolan Täby

Vi följer riktlinjer för vår elevrekrytering och köhantering. Detta gäller för samtliga Noblaskolor.

Hur går urvalet till?

Noblaskolan tillämpar urval baserat på organisatoriskt samband, ködagar, kvot för nyanlända och syskonförtur.

Har Noblaskolan syskonförtur?

Barn som har syskon som går på skolan under ansökningen har förtur och kan börja på skolan i mån av plats. Detta gäller om ansökan är till förskoleklassen eller grundskolan.

HÅLL DIG UPPDATERAD

Gör en intresseanmälan genom att fylla i formuläret nedan, så håller vi dig uppdaterad om öppet hus-tillfällen och andra möjligheter att besöka oss på Noblaskolan.

Årskurs jag är intresserad av

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till en prova på dag, bokar rådgivning eller studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer och årskurs. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

* Skicka dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för.

* Fullgöra våra avtalsenliga och lagenliga förpliktelser.

* Tillhandahålla dig marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser.

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Huvudmannen är personuppgiftsansvarig på den skola du går på. De huvudmän som omfattas är: AcadeMedia Eductus AB, AcadeMedia Fria Grundskolor AB, Coaching och utveckling i Sverige AB, Didaktus Skolor AB, Didaktus Utbildningar AB, Drottning Blankas Gymnasieskola AB, EC-Utbildning AB, Framtidsgymnasiet i Göteborg AB, Framtidsgymnasiet i Sverige AB, Framtidsgymnasiet Öst AB, Hagströmska Gymnasiet AB, Hermods AB, Hermods Gymnasium AB, IT Gymnasiet Sverige AB, Klaragymnasium AB, Komptensutvecklingsinstitutet Sverige AB, Ljud & Bildskolan LBS AB, Mikael Elias Gymnasium AB, Movant AB, Nordens Teknikerinstitut AB, NTI-skolan AB, Nya Designgymnasiet i Nacka AB, Plusgymnasiet AB, Plushögskolan AB, Praktiska i Sverige AB, Procivitas Privata Gymnasium AB, Primaskolan AB, Pysslingen Förskolor och Skolor AB, Rytmus AB, Sjölins Gymnasium AB, Sälj- och marknadshögskolan i Sverige AB, TGA Utbildning AB, Utbildningsborgen i Örebro AB, Vittraskolorna AB. Samtliga huvudmän för våra grundskolor och våra vuxenutbildningar har sitt säte på Adolf Fredriks kyrkogata 2, 101 24 Stockholm. Huvudmännen för våra gymnasieskolor har sitt säte på Lilla Bommen 4 A, 411 04 Göteborg.

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig, samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka program och skolor du sökt.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få tillgång till dina personuppgifter. Du hittar hela vår policy här. Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här.