Antagningsprocessen på Noblaskolan Nacka Strand

Vi är väldigt glada över att du är intresserad av Noblaskolan Nacka Strand! Här kan du läsa om våra antagningsrutiner och hitta svar på några av de vanligaste frågorna om antagningsprocessen.

Ställ ditt barn i kö till Noblaskolan Nacka Strand

Du ställer ditt barn i kö till förskolan via Nacka kommun. För att ansöka till vår grundskola fyller du i vårt ansökningsformulär och skickar in till oss. Vi tillämpar rak tidkö och syskonförtur. Går ditt barn redan på förskolan hos oss så har ditt barn förtur till en skolplats på grundskolan.

Innan du söker till skolan kan det vara en bra idé att läsa lite mer om oss och hur vi jobbar på Noblaskolan Nacka Strand. Det kan du göra här!

Besök oss på öppet hus eller gå på någon av våra visningar för att få en uppfattning om hur förskolan eller skolan fungerar.

När du känner dig redo kan du ansöka till vår skola genom att klicka här.

Platserbjudande visas på din personliga sida i Nacka kommuns e-tjänst Nacka24. Erbjudandet skickas även ut med e-post eller vanlig post, beroende på dina inställningar i e-tjänsten.

Ställ ditt barn i kö

Vanliga frågor och svar om antagningsrutiner på Noblaskolan Nacka Strand

Vi följer riktlinjer för vår elevrekrytering och köhantering. Detta gäller för samtliga Noblaskolor.

Hur går urvalet till?

Noblaskolan tillämpar urval baserat på organisatoriskt samband, ködagar, kvot för nyanlända och syskonförtur.

Har Noblaskolan syskonförtur?

Barn som har syskon som går på skolan under ansökningen har förtur och kan börja på skolan i mån av plats. Detta gäller om ansökan är till förskoleklassen eller grundskolan.