Antagningsprocessen på Noblaskolan Mariastaden

Vad roligt att du är intresserad av Noblaskolan Mariastaden! Här kan du läsa om våra antagningsrutiner och hitta svar på några av de vanligaste frågorna om antagningsprocessen.

Ställ ditt barn i kö till Noblaskolan Mariastaden

Nedanför hittar du länken till vår köanmälan. Om du vill ansöka till vårt fritids kan du göra det via Helsingborgs kommun här. Du anmäler ditt behov av förskoleplats fyra månader innan du behöver platsen. Vi tillämpar syskonförtur, vilket innebär att om du har syskon på förskolan eller skolan så har du förtur på plats. Därefter tillämpar vi kötid.

Innan du söker till skolan kan det vara en bra idé att läsa lite mer om oss och hur vi jobbar på Noblaskolan Mariastaden. Det kan du göra här!

Besök oss på öppet hus eller gå på någon av våra visningar för att få en uppfattning om hur skolan fungerar.

När du känner dig redo kan du ansöka till vår skola genom att klicka här. Du ansöker till förskolan via Helsingborgs kommun och till förskoleklass och grundskolan genom att fylla i vårt ansökningsformulär.

Vi återkommer med erbjudande om plats, som du sedan får tacka ja till. Kom ihåg att du måste tacka ja inom en viss tid för att få platsen. Har du funderingar kan du läsa mer under våra vanliga frågor.

Ställ ditt barn i kö

Vanliga frågor och svar om antagningsrutiner på Noblaskolan Mariastaden

Vi följer riktlinjer för vår elevrekrytering och köhantering. Detta gäller för samtliga Noblaskolor.

Hur går urvalet till?

Noblaskolan tillämpar urval baserat på organisatoriskt samband, ködagar, kvot för nyanlända och syskonförtur.

Har Noblaskolan syskonförtur?

Barn som har syskon som går på skolan under ansökningen har förtur och kan börja på skolan i mån av plats. Detta gäller om ansökan är till förskoleklassen eller grundskolan.