×
 

Maten på Noblaskolan Löddeköpinge

I vår matsal serveras näringsrik och god mat av hög kvalitet från en godkänd leverantör som är specialiserad inom skola och omsorg.

Vi ställer krav på skolmaten

Vi arbetar alltid med färska råvaror och prioriterar ekologiskt. På Noblaskolan vet vi att bra matvanor är en förutsättning för att varje elev ska må bra, utvecklas och orka gå i skolan. Elever som äter en tillräcklig lunch orkar koncentrera sig under lektionerna och har därför bättre förutsättningar att prestera bra i skolan.

Miljömedveten leverantör

Vi jobbar med matleverantören Svea som är specialiserade på skola och omsorg. Sveas kök är kravmärkta enligt nivå 1 och arbetar aktivt för miljömedvetna val, exempelvis genom att minimera svinn och välja råvaror med mindre klimatpåverkan.

Säsongsanpassade menyer

Alla maträtter är utvecklade utifrån säsong och sätts efter Livsmedelsverkets rekommendationer för bra mat i skolan. Varje dag serveras en vällagad huvudrätt och en härlig salladsbuffé som uppmuntrar våra elever att äta mera grönsaker. Till fritids erbjuds varje dag en näringsrik, miljömedveten och varierad frukost och varierat mellanmål. Det erbjuds alltid grovt bröd till frukost och mellanmål. Vi vill gärna utmana eleverna till att pröva nya smaker och erbjuder gärna något extra som hemmagjord müsli, äggröra eller smoothie m.m.

Matsedel och specialkost

Du hittar veckans matsedel i Schoolsoft. Här kan du även anmäla specialkost för eleven.

Skolmat på Noblaskolan