×
 

Hoppa till innehållet

Om Noblaskolan Hemdal

Noblaskolan Hemdal är den ambitiösa skolan med mycket hjärta och stort fokus på eleverna.

Vi har professionella och engagerade medarbetare som ständigt arbetar med att utveckla undervisningen för att våra barn och elever ska kunna nå ännu längre.

Det här är Noblaskolan Hemdal

Vi är en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 9 med integrerat fritidshem. Vår skola i Västerås har funnits sedan år 2000 och har idag en väletablerad verksamhet med ca 400 elever i två skolbyggnader. Med ett härligt läge i Arosparken, före detta Folkets Park, lockar Dansrotundans ombyggda lokaler till nytänkande i verksamheten.

Fördelarna med Noblaskolan

  • I våra elever finns allt som krävs för att lyckas. Vår uppgift är att locka fram det. När vi utmanar, stöttar och ställer krav ser vi tydliga resultat och höga meritvärden.

    En äldre elev sitter vid ett bord i sitt klassrum och ler in i kameran.
  • Vi vet att struktur är mer än ordningsregler. Därför har vi skapat Noblakoden – ett gemensamt förhållningssätt kring lektionsstruktur, ordning, mentorsrollen och andra saker som är viktiga för en bra skolmiljö.

    Elever står framme vid tavlan i ett klassrum och löser ett matteproblem.
  • En av nycklarna till framgångsrik utbildning är ett medvetet och tydligt ledarskap. Vi är omsorgsfulla i ledarskapet på alla nivåer; från lärarens ledarskap i klassrummet till rektors ledarskap för hela skolan.

    En lärare på Noblaskolan sitter på huk vid ett bord med tre elever och pratar med dem.

Våra framgångsfaktorer

Vår engagerade personal är en av skolans främsta framgångsfaktorer – det är vårt uppdrag att stötta och utmana eleverna för att hjälpa dem att nå längre. Eftersom vi har möjlighet att arbeta med eleverna från förskoleklass till årskurs nio kan lärarna skapa en helhet för varje individ. Vår målbild är att vi ska vara en av Västerås bästa skolor och vi jobbar dagligen med bland annat trygghet och studiero för att nå det målet.

Kommunikation mellan grundskola och vårdnadshavare

Vi använder oss av plattformen SchoolSoft för att skicka ut information mellan skola, elever och vårdnadshavare. Här finner du schema, matsedel, lärarnas kontaktinformation, sjukanmälan och viktiga dokument och blanketter.

Skolmaten på Noblaskolan

Vår skolrestaurang serverar frukost, lunch och mellanmål varje dag. Personalen i köket lagar alla måltider från grunden och vi är mycket stolta över den mat skolan serverar.

Frågor om verksamheten

Om du saknar någon information eller har frågor om Noblaskolan Hemdal är du varmt välkommen att kontakta oss.

Två elever på Noblaskolan som sitter och studerar i ett klassrum, den ena får hjälp av läraren.

Vill du veta mer om Noblaskolan Hemdal?

Du är varmt välkommen att besöka oss för att få en känsla för skolan och vårt arbetssätt.