×
 

Maten på Noblaskolan Hagaberg

I vårt kök lagas maten från grunden av utbildade kockar med mångårig erfarenhet. Vi strävar alltid efter att använda ekologiska och närodlade råvaror.

Bra mat ger bättre resultat

På Noblaskolan vet vi att bra matvanor är en förutsättning för att varje elev ska må bra, utvecklas och orka gå i skolan. Elever som äter en tillräcklig lunch orkar koncentrera sig under lektionerna och har därför bättre förutsättningar att prestera bra i skolan.

Eleverna är med och påverkar

Vårt kök leds av kökschef Andreas Synnerborn, som tillsammans med Inocencia Pajoy och Francisco Pizo Lizcano lagar all mat från grunden. Vi använder ekologiska och närodlade råvaror i så stor utsträckning som möjligt. För oss är det viktigt att laga näringsrik och varierad mat som eleverna tycker om. Andreas samarbetar med eleverna i elevråd och diskuterar matfrågor. Med en stor och härlig salladsbuffé till varje lunch uppmuntrar vi alla elever att äta mer grönsaker. Det är bra för både miljö och hälsa. Vår restaurang ligger mitt i skolan och erbjuder en trevlig matmiljö. Som förälder är du alltid välkommen att äta i vår restaurang när du hälsar på.

Matsedel och specialkost

Du som är elev på skolan hittar veckans matsedel i SchoolSoft. Där kan du även anmäla specialkost.

Skolmat och kökspersonal på Noblaskolan