Att välja skola

Tack vare det fria skolvalet har elever och föräldrar rätt att söka till vilka skolor de vill.

Det fria skolvalet gäller både fristående och kommunala skolor och det går bra att välja en fristående skola i en annan kommun än den man är bosatt i.

Inga avgifter

Varken fristående eller kommunala skolor får ta ut några avgifter för utbildningen. Såväl Noblaskolan som alla andra grundskolor i Sverige finansieras av skolpengen, vilket är ett belopp som beslutas av respektive kommun.

Att välja rätt skola

Bara du och ditt barn vet om Noblaskolan är rätt för er. Tänk igenom vad som motiverar ditt barn och fundera över hur man bäst kan stötta hans eller hennes fortsatta utveckling. Om ni tror att Noblaskolan passar just er är ni varmt välkomna att kontakta oss för att boka in ett besök och på så sätt få en känsla för skolan och vårt arbetssätt.

Vill du ställa ditt barn i kö hos oss?

Här finns vi

Noblaskolan har idag 14 för- och grundskolor runtom i Sverige.