×

 

Om Noblaskolan Järla Sjö

Vi är en trygg skola med höga ambitioner. Med fokus på akademisk kvalitet är vår pedagogik utformad för att eleverna ska känna lust att lära.

En friskola i Järla Sjö

Noblaskolan Järla Sjö är en skola i Nacka som erbjuder förskola, grundskola och fritidshem. Här får barn och elever möjlighet att gå från förskola ända upp till årskurs 9, vilket innebär att vi kan jobba med en integrerad verksamhet där möten mellan olika åldrar blir en viktig del i lärandet. Vi ser nämligen att förskola och skola berikar och lär av varandra, både vad gäller ämneskunskaper och social kompetens.

Fördelarna med Noblaskolan

Elever i ett klassrum på Noblaskolan

En skola med höga ambitioner

På Noblaskolan Järla Sjö vet vi att våra elever har allt som krävs för att lyckas. Därför ser vi till att utmana, stötta och ställa krav, så att varje barn och elev når sin fulla potential.
Två elever på Noblaskolan som ritar

Vi följer Noblakoden

Vi vet att struktur är mer än ordningsregler. Därför har vi skapat Noblakoden – ett gemensamt förhållningssätt kring lektionsstruktur, ordning, mentorsrollen och andra saker som är viktiga för en bra skolmiljö.
Lärare skriver på tavlan på Noblaskolan

Tydligt ledarskap

En av nycklarna till framgångsrik utbildning är ett medvetet och tydligt ledarskap. Vi är omsorgsfulla i ledarskapet på alla nivåer; från lärarens ledarskap i klassrummet till rektors ledarskap för hela skolan.

Det här är Noblaskolan Järla Sjö

Noblaskolan Järla sjö ligger i natursköna Saltsjö Järla, ett stenkast från Slussen med närhet till Saltsjöbanan och bussar. Förskoleklass–5 sitter tillsammans med fritidspedagogerna i ljusa rymliga lokaler där miljön är uppbyggd för att inspirera och väcka nyfikenhet för de olika ämnena. Årskurserna 6–9 ryms i en helt ny- och ombyggd före detta industrilokal. Vi har en stark elevhälsa och serverar god skolmat lagad från grunden i vårt eget kök.

Kommunikation mellan skola och vårdnadshavare

Vi använder oss av plattformen Schoolsoft för att skicka ut information mellan skola, elever och vårdnadshavare. Här finner du schema, matsedel, lärarnas kontaktinformation, sjukanmälan och viktiga dokument och blanketter.

Sök till vår skola

Här hittar du information om hur du ställer ditt barn i kö hos oss, samt hur antagningsprocessen går till.

Kvalitetsrapport

Här kan du läsa våra kvalitetsrapporter. Eftersom vi bytte namn till Noblaskolan under hösten 2020 har skolan sitt gamla Pysslingen-namn i rapporten för läsåret 2019/2020.