Om Noblaskolan Järla Sjö

Vi är en trygg skola med höga ambitioner. Med fokus på akademisk kvalitet är vår pedagogik utformad för att eleverna ska känna lust att lära.

En friskola i Järla Sjö

Noblaskolan Järla Sjö är en kostnadsfri friskola som erbjuder förskola, grundskola och fritidshem. Här får barn och elever möjlighet att gå från förskola ända upp till årskurs 9. Vilket innebär att vi kan jobba med en integrerad verksamhet, där möten mellan olika åldrar blir en viktig del i lärandet. Vi ser nämligen att förskola och skola berikar och lär av varandra, både vad gäller ämneskunskaper och social kompetens.

Fördelarna med Noblaskolan

På Noblaskolan Järla Sjö vet vi att våra elever har allt som krävs för att lyckas. Därför ser vi till att utmana, stötta och ställa krav, så att varje barn och elev når sin fulla potential.

Det här är Noblaskolan Järla Sjö

Noblaskolan Järla sjö ligger i natursköna Saltsjö Järla, ett stenkast från Slussen med närhet till Saltsjöbanan och bussar. Förskoleklass–5 sitter tillsammans med fritidspedagogerna i ljusa rymliga lokaler där miljön är uppbyggd för att inspirera och väcka nyfikenhet för de olika ämnena. Årskurserna 6–9 ryms i en helt ny- och ombyggd före detta industrilokal. Vi har en stark elevhälsa och serverar god skolmat lagad från grunden i vårt eget kök.

Kommunikation mellan skola och vårdnadshavare

Vi använder oss av plattformen Schoolsoft för att skicka ut information mellan skola, elever och vårdnadshavare. Här finner du schema, matsedel, lärarnas kontaktinformation, sjukanmälan och viktiga dokument och blanketter.

Sök till vår skola

Här hittar du information om hur du ställer ditt barn i kö hos oss, samt hur antagningsprocessen går till.

Vill du veta mer om Noblaskolan Järla Sjö?

Du är varmt välkommen att besöka oss för att få en känsla för skolan och vårt arbetssätt.

Kvalitetsrapport

Här kan du läsa vår kvalitetsrapport för läsåret 2019/2020. Eftersom vi bytte namn till Noblaskolan först under hösten 2020 har skolan sitt gamla Pysslingen-namn i rapporten.