Antagningsprocessen på Noblaskolan Järla Sjö

Vad kul att du är intresserad av Noblaskolan Järla Sjö! Här kan du läsa om våra antagningsrutiner och hitta svar på några av de vanligaste frågorna.

Ställ ditt barn i kö till Noblaskolan Järla Sjö

Vi har ingen intern kö till förskolan. Vi har rak köordning enligt Nacka kommuns regler, alltså utifrån det datum man registrerar sin ansökan. Vi tillämpar syskonförtur, det vill säga att förtur bereds om man vid antagningstillfället har ett syskon på förskolan. I enlighet med Nacka kommuns generella regler så har barn med särskilda behov förtur. Du ansöker via Nacka kommun till våran förskola och till vår grundskola via vårt ansökningsformulär. Klicka på knappen nedan för att ställa ditt barn i kö.

Vårdnadshavare som ansöker om plats på Noblaskolan Järla Sjö har ansvar för att hålla skolan uppdaterade om aktuell email-adress och telefonnummer, så att skolan enkelt kan nå er vid en eventuell erbjudan om plats på skolan.

Innan du söker till skolan kan det vara en bra idé att läsa lite mer om oss och hur vi jobbar på Noblaskolan Järla Sjö. Det kan du göra här!

Besök oss på öppet hus eller gå på någon av våra visningar för att få en uppfattning om hur förskolan eller skolan fungerar.

När du känner dig redo kan du ansöka till vår skola genom att klicka här.

Vi återkommer med erbjudande om plats, som du sedan får tacka ja till. Nacka kommun meddelar plats för förskolan. Har du funderingar kan du läsa mer under våra vanliga frågor.

Ställ ditt barn i kö

Vanliga frågor och svar om antagningsrutiner på Noblaskolan Järla Sjö

Vi följer riktlinjer för vår elevrekrytering och köhantering. Detta gäller för samtliga Noblaskolor.

Hur går urvalet till?

Noblaskolan tillämpar urval baserat på organisatoriskt samband, ködagar, kvot för nyanlända och syskonförtur.

Har Noblaskolan syskonförtur?

Barn som har syskon som går på skolan under ansökningen har förtur och kan börja på skolan i mån av plats. Detta gäller om ansökan är till förskoleklassen eller grundskolan.