Idag firar vi Nobladagen!

14 oktober firar vi Nobladagen på alla våra skolor – från Boden i norr till Löddeköpinge i söder.

Två mellanstadieelever på Noblaskolan sitter i ett klassrum.

För två år sedan lanserades Noblaskolan med en gemensam vision – att vi vill ge eleverna de bästa tänkbara förutsättningarna för akademisk utveckling. Vi vet att våra elever har allt som krävs för att lyckas och att det är vår uppgift att locka fram och ta tillvara på det.

Noblaskolans skolchef Katja Brandt Persson har blickat tillbaka på de två åren som har gått och berättar om vad som händer inom Noblaskolan framöver.

Vad känner du dig extra stolt över?

Jag känner mig extra stolt över att vi kommit så långt i vårt koncept och att alla skolor verkligen är övertygade om att en utmanande undervisning är nyckeln för att varje elev ska kunna nå sin fulla potential. Tillsammans är ett viktigt ledord för oss och vi är så stolta över alla våra skolor!

Varför är Nobladagen viktig?

Nobladagen är en mycket viktig dag för att barnen och eleverna på våra förskolor och skolor ska känna samhörighet med varandra och ha en speciell dag, som bara vi Noblaskolor har. Det är en dag där vi fokuserar på Noblautmaningen på ett lustfyllt och lärorikt sätt. Jag vet att såväl barnen och eleverna som alla medarbetare är mycket stolta över att få lyfta sina verksamheter denna dag.

Vad händer framöver på våra skolor? Vad har vi att se fram emot?

Vi har precis haft öppet hus på våra skolor och firar Nobladagen idag. Vi håller även på att förbereda hur vi ska uppmärksamma Nobeldagen på ett bra sätt senare i år.

Vi har satt igång en fortbildning i utmanande undervisning och retorik, som alla medarbetare går. Det kommer synas ute på skolorna att man fördjupat sig i dessa ämnen och förbättrar undervisningen, så att det kommer varje barn och elev tillgodo.

Vi tänker oss också att vi ska utmana varandra skolvis, som i Schackfyran och Kängurutävlingen – två tävlingar som redan många skolor är med i och som även bidrar till ett högre lärande.

För varje år som går, blir vi lite bättre!

Noblaskolans skolchef Katja Brandt Persson.

Noblaskolans skolchef Katja Brandt Persson