×
 

Om Noblaskolan Billdal

På Noblaskolan Billdal är vi övertygade om att elever som utmanas når längre.

Noblaskolan Billdal, tidigare Fenestra Billdal, är lantligt belägen nära grönområden och hav strax utanför Göteborg. Det är en skola där alla känner alla, vilket skapar en trygg och harmonisk miljö för såväl barn, elever, föräldrar och personal.

Det här är Noblaskolan Billdal

På Noblaskolan Billdal har vi elever från förskoleklass upp till årskurs 5. Vi har idag cirka 150 elever.

Vårt övergripande mål är att alla elever på skolan ska känna trygghet och glädje i en stimulerande och utvecklande miljö. Genom ett förhållningssätt där kunskap, inflytande och kvalitet står i centrum utvecklas barnens nyfikenhet, glädje och omvärldsförståelse.

Fördelarna med Noblaskolan

Elever i ett klassrum på Noblaskolan

En skola med höga ambitioner

Vi arbetar målmedvetet och strukturerat för att ge våra elever de bästa förutsättningarna för att nå sin fulla potential. Vi individanpassar och utmanar för att lyfta alla våra elever till nästa nivå.
Två elever på Noblaskolan som ritar

Vi följer Noblakoden

Vi vet att struktur är mer än ordningsregler. Därför har vi skapat Noblakoden – ett gemensamt förhållningssätt kring lektionsstruktur, ordning, mentorsrollen och andra saker som är viktiga för en bra skolmiljö.
Lärare skriver på tavlan på Noblaskolan

Tydligt ledarskap

En av nycklarna till framgångsrik utbildning är ett medvetet och tydligt ledarskap. Vi är omsorgsfulla i ledarskapet på alla nivåer; från lärarens ledarskap i klassrummet till rektors ledarskap för hela skolan.
Tre elever i ett klassrum på Noblaskolan

Förtur till Noblaskolan Nya Hovås populära högstadium

År 2021 påbörjar vi stegvis flytten till helt nybyggda lokaler i Nya Hovås. År 2022 kommer vi att bli en del av Noblaskolan Nya Hovås, vilket innebär att vi tillsammans kommer bedriva skolverksamhet från 1-16 år. Elever som går på Noblaskolan Billdal får automatiskt förtur till Noblaskolan Nya Hovås populära högstadium, som idag har lång kö.

Kommunikation mellan skola och vårdnadshavare

Vi använder oss av plattformen Schoolsoft för att skicka ut information mellan skola, elever och vårdnadshavare. Här finner du schema, matsedel, lärarnas kontaktinformation, sjukanmälan och viktiga dokument och blanketter. Är det någon information du saknar kan du ta en titt bland våra vanliga frågor. Självklart går det även bra att kontakt oss.

Sök till vår skola

Här hittar du information om hur du ställer ditt barn i kö hos oss, samt hur antagningsprocessen på Noblaskolan Billdal går till.